english - fran├žais - nederlands   |   ga terug naar:   
 
   
 
Wat is een ondernemingsloket ?

 

De Erkende Ondernemingsloketten werden door de wet van 16 januari 2003 belast met de inschrijvingen van de handelaars- en ambachtslieden in de Kruispuntbank van Ondernemingen (vroeger handelsregister genoemd) en de voorafgaandelijke controle van een aantal vergunningen: 

  • de ondernemersvaardigheden (basiskennis bedrijfsbeheer, intersectorale beroepsbekwaamheid en/of sectorale beroepsbekwaamheid),
  • de machtiging voor ambulante handel,
  • de machtiging voor kermisactiviteiten,
  • de beroepskaart voor vreemdelingen,
  • de vergunning slager-spekslager,

Her Erkend Ondernemingsloket levert uitttreksels af uit de de KBO en activeert het ondernemingsnummer bij de B.T.W.-instanties.


Een Erkend Ondernemingsloket is een private organisatie met specifieke opdrachten en erkend door de overheid. Er zijn 9 Erkende Ondernemingsloketten; samen hebben zij meer dan 200 exploitatiezetels opgericht in steden en grote gemeenten.


Alle ondernemingsloketten zijn erkend als één- loket in het kader van de Europese Dienstenrichtlijn. Sinds 28.12.2009 trad de Europese Dienstenrichtlijn betreffende de één-loketten in werking, waarbij een belangrijke informatieopdracht wordt opgelegd door artikel 6 en 7 van de Dienstenrichtlijn. Het gaat om een uitgebreide en uitermate belangrijke informatieopdracht ten aanzien van de (potentiële) ondernemer (zowel Belgische als buitenlandse ondernemers) omtrent alle verplichtingen, vergunningen en formaliteiten om als ondernemer in België (zowel op federaal, gewestelijk als lokaal vlak) werkzaam te kunnen zijn.

┬╗ UOL - Unie van Ondernemingsloketten
   Rue d'Accolay straat 40 - 1000 Brussel
   T. 02/230.27.23 - F. 02/230.14.57 uol@synergie4.be
Aansprakelijkheid     Copyright DMenP